Kategóriák

Egyéb összetevők

Pár szóban bemutatnánk egyéb össztevőinket is, melyek neve furcsán hangozhat, azonban használatuk teljesen ártalmatlan, ugyanakkor indokolt is kozmetikumainkban.

 

Cetearyl alcohol: Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet e mu lge álószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként  (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralk oholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol)  nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Cetearyl Glucoside: Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálósze rként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából á llítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Benzyl alcohol: Színtelen, vízben jól oldódó alkohol féle. Tartósítószerként haszn ált. Nagyobb mennyiségben a bőrre szárító, irritáló hatással van.

Glycerin: Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos  (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Steraic acid: Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.


Sorbitol: Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként 


Tocopherol: Az E-vitamin egyik formája. A"D"betű a természes formájú E-Vitamin olajatjelöli, melyet nővényi olajakból vagy szójababból nyernek. Paula begin szerint az E-vitamin természetes formában hatásosabb és jobban megtartja a bőr,mint a szintetikus társait.


Beta sitosterol: Koleszterinhez hasonló, növényi eredetű zsírsav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt összetevő. Jó hidratáló ésgyulladáscsökkentő hatással bír.

 

Forrás: kremmania.hu

December kedvence
Raktáron
8.900 Ft 7.120 Ft