Termékek Menü
0
Kategóriák

Érzékeny a bőröm

Az érzékeny bőr erősebben reagál a külső hatásokra, például a stresszre, a fűtéstől szárazzá vált levegőre vagy az UV-fényre. Különösen figyelni kell az érzékeny bőr egyensúlyára, ha ez felbomlik, viszkető érzés alakul ki és a bőr kiszárad, kipirosodik. Az érzékeny bőr ezért speciális ápolást igényel, fontos megerősíteni védőrétegét, hogy ellenállóbbá váljon. 

Jellemzően tág pórusokkal rendelkezik, külsőre fénytelen, szürkés-sápadt árnyalatú. A faggyúmirigyek által termelt faggyú olyan összetételű, mely hajlamosabb az elszarusodásra, ezáltal a mitesszerek is nehezebben ürülnek, és a bőr felszínére is nehezebben kerül zsír. Általában vízhiány is társul ehhez, melynek eredményeképpen a bőr kevésbé képes védekezni a külső hatásokkal szemben, érzékenyebb lesz és gyulladásra hajlamos. A nem megfelelő táplálkozási szokások, a vitaminhiány, a dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás, gyorséttermi ételek mind-mind hozzájárulnak e bőrtípus kialakulásához.

A napi bőrápolás célja, hogy a bőr faggyútermelése javuljon és hogy megszabaduljon a bőr az elhalt hámsejtektől allergénmentes Schüssler natúr szappanokkal. Tanácsos szakemberhez fordulni ezzel a bőrtípussal, a teljes gyógyuláshoz az életformán is változtatni kell.

 

Május kedvence
Raktáron
6.250 Ft 5.250 Ft