Termékek Menü
0
Kategóriák

A Schüssler terápiáról

Dr. med. Wilhelm Schüssler német orvos 1857-ben kezdett el praktizálni elsősorban homeopátiás módon kezelte sikeresen betegeit. A saját módszereit folyamatosan fejlesztő kutató egy „élesen körülhatárolható terápiát” keresett, az orvostudomány akkori új eredményeit felhasználva. Dr. Schüssler munkásságára nagy hatással volt prof. Rudolf Virchow (1821-1902) a sejtkórtan atyjának tudományos áttörést eredményező megállapítása, miszerint az minden életfolyamat a szövetekhez kötötten, a sejtállományban játszódnak le, amely nézet a mai napig meghatározó az orvostudományban. Virchow Sejtkórtan c. könyve Schüssler értelmezésében rávilagított arra, hogy minden a szervekben és szövetekben bekövetkezett elváltozás oka a sejtek ingerelhetőségében keresendő. A felismerés, hogy a sejtek tevékenysége a szervetlen sók mennyiségétől függ, Schüssler számára következetes lépést jelentett biokémiai terápiájának további bővítésére. A terápia maga nem egyszerű hiánypótlás, hanem ingerterápiaként működik, így „az életfolyamatok megzavart kémiai működésit” képes helyreállítani. A “hiány” alatt nem egyszerű mennyiségi hiányt értenek, hanem eloszlási, mobilitási zavarról van szó. Schüssler krémet alkalmazva olyan információt juttatunk el a sejtekhez, hogy a megfelelő helyre a szükséges mennyiségben a megfelelő ásványi sók kerüljenek.

Dr. Schüssler 12 ásványi sót határozott meg terápiás rendszerébe, melyek szerevezetünkben a vérben és a szövetekben fordulnak elő. Homeopátiás orvosként kézenfekvő volt számára, hogy a felfedezett ásványi sókat dinamizálja és hígítsa. A Schüssler-sók a decimális hígításnak köszönhetően már más hatással rendelkeznek, mint a kiindulási ásványi sók, ugyanakkor alkalmazásuk során nem követik a homeopátiás alapokat.

Ha hiány állapot alakul ki a szervezetben, akkor a megfelelő ásványi anyag adagolása szükséges, hogy a szervezet raktárai újra feltöltődjenek.

Hétköznapjainkban igen gyakori jelenség, hogy az ásványi anyagok és nyomelemek ugyan kellő mennyiségben rendelkezésre állnak, de azok biológiai értelemben nem reakció-képesek. Ezek alapján érthető, hogy miért van a Nr. 8 Natrium chloratum krémre szüksége a szervezetnek, pedig naponta a táplálkozás során a konyhasóból igen nagy mennyiségeket veszünk fel.

Nr. 1. Calcium fluoratum

Nr. 2. Calcium phosphoricum

Nr. 3. Ferrum phosphoricum

Nr. 4. Kalium chloratum

Nr. 5. Kalium phosporicum

Nr. 6. Kalium sulfuricum

Nr. 7. Magnesium phosphoricum

Nr. 8. Natrium chloratum

Nr. 9. Natrium phosphoricum

Nr. 10. Natrium sulfuricum

Nr. 11. Silicea

Nr. 12. Calcium sulphuricum

A Schüssler Natur CosMEDics termékeivel a Schüssler sókat krém formájában tudja alkalmazni! A Schüssler krémek legnagyobb kozmetikai előnye, hogy az arcdiagnosztikai jeleket vizsgálva személyre szabott ápolást tud bőrének biztosítani nap mint nap!Több hónapos alkalmazásuk során a Schüsslre krémek úgy viselkednek, mint a bőr tanítói: megmutatják, hogy a megjelenő hiányállapotokat, hogyan tudja bőrünk önerejéből rendezni. Hagyományos kozmetikumokat használva csupán tüneti szinten közelítjük meg a bőrproblémát, nem magát a kiváltó okot kezeljük.

A Schüssler NaturCosMEDics krémeket naponta 2-3 alkalommal használjuk, körkörös mozdulatokkal gyengéden masszírozza az érintett bőrfelületetbe. Egyidőben többféle krém is használható egyszerre úgy, hogy a krémeket kis mennyiségben összekeverjük a tenyerünkben. A krémek használatával egyszerre más kozmetikai készítmény is alkalmazható, de először mindig a Schüssler krémet vigyük fel.

Mentolos, kámforos, eukaliptuszos készítmények használata ill. fogyasztása kerülendő, mert ezek a Schüssler krémek hatékonyságát jelentősen csökkenthetik.Dr. Schüssler abból indult ki, hogy minden ásványi só az anyagcserében jól körülhatárolható funkciót lát el, ezért azok hiány-állapotaiban a bőr rugalmasságában, színének elváltozásában, esetleg kiütésekben jelentkeznek. Az arcdiagnosztika segítségével megállapítható, mely ásványi sóból van hiány a szervezetben.

A szépség belülről fakad

Ha felismerjük és ügyesen értelmezzük bőrünk elváltozásait és szervezetünk jelzéseit, azzal nem csak szépségünk megőrzéséért teszünk, hanem bizonyos betegségek megelőzéséhez is hozzájárulhatunk. A Schüssler NaturCosMEDics krémek használatával szöveti szinten tápláljuk bőrünket, így nem csupán tüneti szinten közelítjük meg a bőrápolást.

Heti ajánlat

  

 

Ajándék miden csomagban