Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő "Elfogadom és továbblépek" gomb megnyomásával elfogadod a cookie-k használatát.
Menü

Mi az a betain?

Mi az a betain?

Sokan teszik fel nekünk ezt a kérdést azok, akik - nagyon helyesen - átböngészik termékeink összetevőinek listáját, és megakad a szemük a betain(e) nevén. Ez az értékes anyag megtalálható az összes arckrémünkben, testápolóinkban és bb krémeinkben - el is mondjuk, miért!

 

Mivel a betain egy olyan különleges természetes anyag, amit kezdetben a cukorrépából vontak ki, ott a helye a jó minőségű natúrkozmetikumokban is. A cukorrépa latin neve a Beta Vulgaris, ebből ered a betain máig használatos elnevezése is. A betain azonban nem csak a cukorrépában van jelen, hanem a zabban, a quinoában, az amarántban, a spenótban és a brokkoliban is megtalálható.

Így keresd az összetevők listáján!

A természetes kozmetikumok összetevőinek listáján többféle néven is felbukkanhat, mutatjuk, hogy keresd a hatóanyagok között:

* trimethylgyicine
* coco-betaine
* coconut betaine
* coco dimethyl Glycine

 

Mire jó a betain?

A betain, amire először a cukorrépa feldolgozása során figyeltek fel, nem más, mint a természetben gyakran előforduló aminosav. Vízben könnyen oldódik, kivételes hidratáló tulajdonsággal rendelkezik, itt azonban nem áll meg a tudománya: védelmezi a bőrt és a nyálkahártyákat, pH-értéke semleges.

Előnyös tulajdonságaira egyre többen figyelnek fel, ezért megtalálhatod tusfürdőkben, habfürdőkben, samponokban, arckrémekben, arctejekben, napozótermékekben, dezodorokban, de különféle gélekben is találkozhatsz vele. A kozmetikumokban 1-10%-os hígításban használják, és az érzékeny bőrűeknek sem kell tőle tartani, hiszen nekik sem okoz problémát, ha testközelből megismerik a betaint.

 

Érdekesség a betainról

A szépségápolási termékek mellett a táplálékkiegészítőkben is előfordulhat a betain, így nem csak külsőleg használva járulhat hozzá szépséged és egészséged megőrzéséhez!

 

Kedvencünk, a coco betaine!

  • Az úgynevezett coco betaine egy különleges kombináció eredménye: a kókuszolajból nyert zsírsavakból, és a fent említett betainból áll, a kozmetikumokban felületaktív összetevőként van jelen.
  • Ez is könnyen oldódik vízben, a színe világos sárga, illata sajátos. Mivel viszkozitás-növelő hatással is rendelkezik, kellemessé és krémesebbé teszi a kozmetikumok habjának állagát, ami azért nagyon fontos felfedezés, mert használatával kiválthatók a szépségápolási termékekhez adott agresszívebb, szintetikus állagjavítók.
  • Mivel tisztító hatása sem elhanyagolható, egyre gyakrabban adják a coco betainet folyékony szappanokhoz, samponokhoz, tusfürdőkhöz, habfürdőkhöz, intim mosakodókhoz és arclemosókhoz.

Keresés